Door op "Accepteer" te klikken, gaat u akkoord met het opslaan van cookies op uw apparaat om de gebruikerservaring te verbeteren, het sitegebruik te analyseren en te helpen bij onze marketing. Bekijk onze Privacyverklaring voor meer informatie.

Over de stichting

Stichting van wal naar schip helpt kinderen van minimagezinnen uit de omgeving Wageningen met spullen en cadeautjes op belangrijke momenten in het jaar. Zo blijven ze letterlijk niet aan wal staan in onze maatschappij en kunnen ze wat onbezorgder kind zijn.

Onze visie

Onze visie is dat geen enkel kind in Nederland iets tekort zou hoeven komen door financiële problemen of hierdoor sociaal te worden buitengesloten.

Helaas is de praktijk anders en leven we in een maatschappij waar het verschil tussen arm en rijk steeds groter wordt. In Nederland groeit 1 op de 12 kinderen op in armoede en kan niet meedoen met leeftijdsgenootjes. Dit heeft enorme gevolgen voor hun zelfvertrouwen, het gevoel van eigenwaarde en dus voor hun toekomst.

Stichting van wal naar schip is er voor kinderen uit minimagezinnen in de omgeving Wageningen om ze te ondersteunen met spullen voor de belangrijke momenten in het jaar zoals hun verjaardag, schoolspullen bij de start van een nieuw schooljaar, moeder- en vaderdagcadeautjes en cadeautjes voor de feestdagen.

Illustratie meisje met verrekijker
Illustratie spelende kinderen

Onze missie

Onze missie is het welbevinden van deze kinderen te bevorderen: ze het gevoel te geven dat ze erbij horen, onbezorgder kind kunnen zijn en mee te kunnen doen met leeftijdsgenootjes zodat ze letterlijk niet aan wal blijven staan.

De stichting draagt zo bij aan saamhorigheid van de gezinnen door ze te ontlasten bij feestelijke gebeurtenissen die niet voor ieder gezin vanzelfsprekend zijn om met cadeautjes te vieren.

Elkaar helpen en naar elkaar omkijken is niet vanzelfsprekend in onze maatschappij waar het verschil tussen egoïsme (de graaicultuur) en empathie sterk toeneemt. Met de stichting van wal naar schip willen we meer nadruk leggen op de empathische kant van de samenleving want een gezonde maatschappij is een maatschappij met compassie.

Oprichters/bestuurders

Vrienden van de stichting

Volg ons op Facebook

Volg ons op Facebook om betrokken te zijn bij onze inspanningen

Bekijk onze Facebook pagina
Illustratie van boot